Bielefeld Komplosu… :)

Bielefeld

Bielefeld Komplosu… :)

Sevgili arkadaşım, Aydın Özsan’ın davetiyle dün İstanbul’dan Düsseldorf’a, oradan da Bielefeld’e geldik. Yol boyunca biraz bilgilendim Bielefeld hakkında. Çünkü bugüne kadar gerçekten duymadığım bir yerdi Bielefeld.

Bielefeld, Almanya’nın kuzeybatısında, Kuzey Ren-Vestfalya eyâletinde bir kent olarak haritada gözüküyor. Şehre gelir gelmez Aydın’la bir yemek yemek için Etna Pizzeria Restaurant’a gittik. Küçük bir restoran ama Çarşamba günü olmasına rağmen tüm masalar doluydu. Harika bir pizza ve mükemmel bir ıspanaklı ravioli yedik. O esnada Aydın bana yine Bielefeld hakkında bilgiler veriyordu.

Ve eğlenceli bir hikaye, buyrun siz de duyun…

Bielefeld

Bielefeld

Almanya’nın, Bielefeld şehrinin gerçekte var olmadığı iddia ediliyormuş. Aslında,  komplo teorisi değil de, 1994’de internette başlayan bir geyik demek daha doğrudur. Bu komploya göre Bielefeld diye bir şehir yokmuş ve birileri tarafından varmış gibi gösterilmekteymiş.

İspatı ise şu üç soru ile yapılmaktaymış;
1- Bielefeld’lı birini tanıyor musunuz?
2- Hiç Bielefeld’e gittiniz mi?
3- Daha önce Bielefeld’e gitmiş birini tanıyor musunuz?

Bu iddiaya göre, büyük çoğunluk bu sorulara; hayır cevabı veriyormuş… Ben de Aydın’ı 20 yıldır tanıyorum ama nerede yaşadığını geçen hafta öğrendim.

İşin daha enteresan yanı, buna inanan ciddi miktarda insan olması… Bielefeld Belediye Başkanı’nın ofisine hergün şehrin, var olup olmadığını soran e-posta ve telefonlar geliyormuş. 1994’den beri yaşanan olaya Belediye Şehir Meclisi, 1999’da resmi bir cevap vermek istemişler ve “Bielefeld gibt es doch” Türkçesiyle; Bielefeld tabii ki var, diye bir basın bildirisi çıkarıp, bu bildirgeyi bütün Almanya’ya ilan etmişler. Ancak,  bu bildirge tam tersi etki yapıp komplo teorisini güçlendirmiş. Çünkü ilanın yayın tarihi 1 Nisan 1999… Tabii ki kimse inanmamış.

 

Bielefeld

Bielefeld

 

Aydın Özsan’a tekrar teşekkür ediyorum. Bu güzel şehri benimle tanıştırma fırsatı verdiği için…

Bielefeld’dan selamlar…

 

www.oezsan.de

ÖZSAN

 

Paderborn Katedrali

Paderborn, Almanya…

Pek yakında…

Cumalıkızık…

Batum’a giderken…

İran Seyahatnamesi

LEAVE A COMMENT

error: İçerik korumalı!!